Skip to main content
www.belgium.be Logo of the federal government
Home
Jaarverslag 2018

De nabije toekomst heeft mooie projecten voor het CCB in petto.

De NIS-richtlijn wordt in 2019 in Belgisch recht omgezet en zal haar volledige uitrol kennen in de tweede helft van volgend jaar.

We ontwikkelen verschillende webinars om organisaties verder te ondersteunen in hun cybersecurity beleid en in oktober 2019 zetten we de strijd tegen phishing verder met een nieuwe sensibiliseringscampagne. Om overheidsadministraties te sensibiliseren rond cyberveiligheidsproblemen zoals virussen, onveilige wachtwoorden en kwetsbaarheden installeren we bovendien een escape room met cyberopdrachten in een leegstaande kamer in ons gebouw. Daarnaast ontwikkelen we een nieuwe huisstijl met een nieuw logo.

CERT.be zal verder groeien tot meer dan 30 medewerkers. Het zal een uitdaging zijn om de beste experten te blijven aantrekken op een arbeidsmarkt met veel concurrentie voor die profielen.

Het internet is een fijne plaats om te vertoeven. Onze rol is ervoor te zorgen dat alle internetgebruikers er veilig van kunnen genieten. Er staan ons dan ook drukke maar boeiende tijden te wachten: ontwikkelingen als Smart Industry, Internet of Things en Cloud computing zullen ons het leven gemakkelijker maken maar betekenen ook een uitdaging om ze cyberveilig te kunnen aanbieden. Cybercriminelen slaan steeds vaker hun slag en de kost van cybercriminaliteit blijft toenemen. Het CCB en haar partners gaan deze uitdagingen dan ook voor 100% aan.