Skip to main content
www.belgium.be Logo of the federal government
Home
Jaarverslag 2018

campagne bereik

43%

van de bevolking

648.522

berichten via
verdacht@safeonweb.be

1478

websites geblokkeerd

4

per dag

13

OPLEIDINGEN VOOR

420

AMBTENAREN

31

GEPUBLICEERDE
VEILIGHEIDSADVIEZEN

1

CRYPTOMINING
WHITEPAPER

23

PARLEMENTAIRE VRAGEN

Nieuwe medewerkers, nieuwe functies!

In 2018 vervoegden enkele nieuwe medewerkers het CCB. Twee externe relatiemanagers, een procurementmanager en een nieuwe projectmanager begonnen enthousiast aan hun nieuwe taken.

De externe relatiemanagers ondersteunen de nationale en internationale relaties van het CCB. Zij kunnen iedereen binnen CCB informeren over wat daarbuiten gebeurt, en omgekeerd, en pogen synergie te creëren. Ze staan mee in voor het coördineren van de Belgische vertegenwoordiging in internationale fora voor cyberveiligheid, van de opvolging van internationale verplichtingen en van voorstellen van het nationale standpunt op dit vlak. Daarnaast verzekeren ze de coördinatie tussen de betrokken diensten en overheden, en de publieke overheden en de private of wetenschappelijke sector.

Voor 2018 lagen de prioriteiten in het opvolgen van de Cyber Security Act -onderhandeling bij de Raad van de Europese Unie en de implementatie van de NIS-richtlijn.

De procurementmanager tenslotte is verantwoordelijk voor de administratieve opvolging van de verschillende lopende aankoopdossiers. Hij is verantwoordelijke voor het analyseren van de vaak zeer technische behoeften, zal lastenboeken mee opstellen, het gunningsproces overzien en het ontvangen van de verschillende offertes controleren. De projectmanager tenslotte zal enkele internationale en nationale cyberprojecten in goede banen leiden.